Idź do wÄ…tku: <---->
Akcja: ForaWÄ…tkiNowy wÄ…tekSzukajZaloguj
pytanie
Autor: teresa (IP zapamiętane)
Data: 26 lis 2007 - 17:33:41

zmarla moja siostra otrzymywala staly zasilek comiesieczny z MOPS. teraz MOPS ma siostre pochowac.czy ktos wie jaki to moze byc pochowek wprost moze ktos wie czy MOPS dostanie na pochowek zasilek pogrzebowy z zus i w jwkiej kwocie

Re: pytanie
Autor: Embalmer (IP zapamiętane)
Data: 25 gru 2007 - 21:17:18

Z tego co wiem to MOPS pokryje koszt pogrzebu z własnego budżetu.Zapewne będzie to najtańsza wersja pochówku, tania trumna,tabliczka, ew. krzyż i transport karawanem na cmentarz. MOPS moze nie sfinansować przygotowania ciała, mszy św. oraz kwiatów.
Pani jako siostra zmarłej jest osobą spokrewniona pierwszego stopnia to pogrzeb można zorganizować z Pani ubezpieczenia o ile jest Pani osobą pracującą lub recie/emeryturze.

Re: pytanie
Autor: zina (IP zapamiętane)
Data: 27 lip 2010 - 17:17:13

Jezeli moj tato pobieral zasilek/rente socjalna z MOPSu i zmarl w szpitalu w innym miescie (nie w miejscu zamieszkania)a ja jestem za granica- jak wyglada sprawa pogrzebowa? Czy jestem zobowiazana pokrywac koszty pogrzebowe czy moge to pozostawic do rozwiazania dla MOPSu? I czy ewentualnie MOPS moglby roscis sobie zwrot kosztow pogrzebu ode mniew przyszlosci? I ostatnie pytanie czy MOPS w takim przypadku przetransportuje zwloki czy pochowa (jesli to w ogole zrobi) w miejscu gdzie cialo sie obecnie znajduje? Prosze o jak najszybsza odpowiedz...

Akcja: ForaWÄ…tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.